Mustafa Büyükkaplan Anadolu İmam Hatip Lisesi

Vizyon: Tüm öğrencilerimizi akademik sosyal ve kültürel açılardan önder bireyler olarak yetiştirerek Türkiye’ye öncü, dünyaya örnek bir eğitim kurumu olmak.

Misyon: Donanımlı, değişime ve gelişime açık, insanlığa yararlı, örnek ve önder bireyler yetiştirmek.

Başarılar: Hafızlık alanında yapılan yarışmalarda erkek ve kızlarda okulumuz öğrencileri birincilik derecesi ya da ilk üçün içinde derece almaktadırlar.

Pansiyon Bilgileri: Doğalgaz
Saatler: ERKEK ÖĞRENCİLER:07:15-15:10 KIZ ÖĞRENCİLER: 08:00-13:55
Isınma: 240 kapasiteli ortaokul erkek öğrenci pansiyonumuz bulunmaktadır.
Yabancı Dil: İngilizce ve Arapça
Servis Bilgisi: Servislerle merkezi mahallelerden birçoğuna ulaşım mümkündür.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: 2019 LGS Yerleştirme sonuçlarına göre (LGS de okulumuzu sadece Hafızlık Belgesine sahip öğrenciler tercih edebilmektedir) Tavan Puan: 0,11 Taban Puan : 23,49 http://kaplanaihl.meb.k12.tr/icerikler/lisemiz-taban-ve-tavan-puanlari_7631125.html
Sportif Etkinlikler: Okulumuzda spor turnuvaları, sabah sporu etkinlikleri düzenlenmektedir.
Bilimsel Etkinlikler: Her yıl Bilim Merkezi gezileri düzenlenmektedir. Bilim Fuarları düzenlenmektedir.
Proje Çalışmaları: Okulumuzda örgün eğitimle birlikte hafızlık projesi yürütülmektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Erasmus kapsamında 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında öğretmenlerimiz İspanya, İtalya, Almanya ve Macaristan'da incelemelerde bulundular.
Kontenjan Bilgileri: 125 Erkek, 125 Kız Öğrenci Toplam 250.
Diğer Hususlar: Eposta : kaplanihl@gmail.com

WEB - https://kaplanaihl.meb.k12.tr

Adres - Sancak Mh. Veysel Karani Cd. No41 Selçuklu/Konya Erkek Bölümü Mehmet Akif Mahallesi Mübah Sokak No1 Selçuklu/Konya Kız Bölümü

Öğretim Şekli :NORMAL

Yerleşim Yeri - Erkekler Şubesi Sancak Mh. Veysel Karani Cd. No 41 Selçuklu//// Kızlar şubesi Mehmet Akif Mahallesi, Mübah Sk. No1 Selçuklu

Ulaşım Erkek Öğrenci Şubemize Adliye-sancak minibüsleri ile İle ulaşım mümkündür. Ayrıca Tramvay veya kampüs minibüsleri ile Hamdi Yazır Durağında inerek Ulaşmak mümkündür. Kız Öğrenci Şubemize Sille Akıncılar minibüsü, Fatih Işıklar minibüsü yakınından geçer. 45 nolu belediye otobüsleri ise tam önünden geçer.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz İl merkezinde bulunmaktadır.